Overig

Indusource zet zich deze World Hunger Day in voor een bloeiende toekomst voor baby’s & moeders wereldwijd.

Maar liefst 1 op de 5 kinderen onder 5 jaar wereldwijd heeft een blijvende groeiachterstand door ondervoeding. Als partner van de internationale non-profit organisatie The Hunger Project vragen wij op World Hunger Day jouw aandacht voor dit probleem – én voor de duurzame oplossingen. Want met goede zorg en voeding voor moeders en baby’s wereldwijd kunnen we samen de vicieuze cirkel van ondervoeding doorbreken. Doe je mee?

De schadelijke effecten van ondervoeding
Wist je dat 1 miljard meisjes en vrouwen ondervoed zijn? De schadelijke effecten van ondervoeding worden doorgegeven van moeder op kind. Want ondervoede moeders brengen ondervoede baby’s ter wereld. En deze effecten zijn vaak onomkeerbaar: van een verminderde hersenontwikkeling tot blijvende groeiachterstand. Dat moet anders en dat kán anders: wat we nu voorkomen, hoeven we in de toekomst niet te genezen.

De oplossing: goede zorg en voeding voor baby’s & moeders
Gelukkig kan ondervoeding relatief eenvoudig worden voorkomen met goede voeding vanaf de 1e dag van de zwangerschap. Daarom is aandacht voor goede voeding voor zwangere vrouwen, borstvoedende moeders en jonge kinderen zo belangrijk. Honger en ondervoeding zijn niet alleen kwesties van weinig eten, maar meestal van slecht of eenzijdig eten. Zelfs wanneer mensen voldoende calorieën binnenkrijgen om hun gevoel van honger te stillen, kunnen ze door slecht of eenzijdig eten een tekort hebben aan voedingsstoffen. En zo raken ze ondervoed.

Een bloeiende toekomst
Met de wereldwijde campagne ‘Thriving Mothers. Thriving World.’ geeft The Hunger Project dit jaar op World Hunger Day (28 mei) speciale aandacht aan het belang van goede voeding voor baby’s en moeders wereldwijd. En de oplossingen om de vicieuze cirkel van ondervoeding te doorbreken. Indusource draagt daar als partner van The Hunger Project graag een steentje aan bij. Doe jij ook mee?

Een Tikkie van € 10 kan al bijdragen aan de screening op ondervoeding voor een kindje op
het platteland van Uganda.

Wat doet The Hunger Project?
The Hunger Project ondersteunt (zwangere) vrouwen en kinderen wereldwijd – vooral tijdens de eerste 1.000 dagen van een mensenleven is goede voeding cruciaal. Wanneer een kind in die kritieke periode, vanaf de 1e dag van de zwangerschap dus, voldoende vitaminen en mineralen krijgt, plukt het daar een leven lang de vruchten van.

Een paar voorbeelden van hun activiteiten in 13 landen in Zuid-Azië, Latijns-Amerika en Afrika:

  • Zwangerschapscontroles in gezondheidsklinieken faciliteren.
  • Het gewicht van jonge kinderen controleren en ingrijpen wanneer nodig.
  • Moeders opleiden, die vervolgens kookdemonstraties voor andere moeders organiseren.
  • Zwangere vrouwen voorlichten over het belang van gezonde voeding voor henzelf én voor hun aanstaande
    kroost.
  • Gemeenschappen ondersteunen zodat zij hun recht op gezond voedsel bij hun lokale overheid kunnen
    claimen.
Een einde aan honger is mogelijk. Ik zie de mogelijkheden elke dag in mijn werk, in de veerkracht en de vindingrijkheid van mensen.

~ Irene Naikaali Ssentongo, directeur The Hunger Project Uganda

Over The Hunger Project
Indusource investeert in de impactvolle programma’s van The Hunger Project, een internationale non-profit organisatie – erkend door het CBF. The Hunger Project werkt in 22 landen wereldwijd aan een duidelijk doel: honger de wereld uit. Wij geloven samen met The Hunger Project dat een wereld zonder honger écht haalbaar is. Door mensen in Afrika, Zuid-Azië en Latijns-Amerika te trainen en te begeleiden, ondersteunt The Hunger Project hen om zelf een toekomst op te bouwen zonder honger. Doe je mee?

Meer artikelen.